Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 06, 2010, 09:54:19 ÖÖ
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular: esselamu aleykum!uzun zaman oldu ki sizleri özlemeyeyim...bir ınkıta yaşadık elbet.lakin vefasız olmadık hiç bir zaman:)muhabbet ve dua ile...hoş geldiniz yeniden....

+  Erdemliler Meclisi
|-+  İSLAM
| |-+  Sorunuz, Söyleyelim
| | |-+  Caferilik Ehli sünnet mezhebidir diyebilir miyiz?
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Caferilik Ehli sünnet mezhebidir diyebilir miyiz?  (Okunma Sayısı 501 defa)
Gül-i zar
üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mart 24, 2007, 09:12:13 ÖS »

bu konuda belgeli bilgi verirseniz sevinirim...

"Üşüyen kalbimin en güzel yerindesin,
Titreyerek atışında sen varsın.
Gönül dünyamda açan,
Gözyaşlarıyla suladığım,
Hüzün çiçeklerindesin… "
kubeys
Administrator
Vip Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2007, 10:29:14 ÖÖ »

caferilik,imam cafer-es-sadıkı'ın fıkhı ve itikadi yorumlarını benimseyenlere verdiğimiz isimdir.ülkemizdeki alevi kardeşlerimizin de yakinen tanıdığı imam cafer hanefi mezhebinin kurucusu bildiğimiz ebu hanife'nin fıkıhta öğretmenidir.yani arada böyle bir ilim ilişkisi vardır.imam cafer hayatı boyunca şiilerin ebu bekir,haz.ömer hakkındaki olumsuz düşünceleri değiştirmeye çabalayan bir alimdir.bu gün şiilerle aramızda,abdest alma,secde ederken kerbela taşı hadisesi,ezanda okunan ali allahın veli kuludur ibaresinden başka farklılık yoktur.teferruata ait farklılıklar çok ehemmiyetli değildir.kaynak,"islam mezhepleri tarihi-muhamed ebuz-zehra"

:)neticede gülizar kardeş siz bizdensiniz,biz sizdeniz.."

"...işte şimdi bize yapayalnız geldiniz,tıpkı sizi ilk yarattığımız gibi..."(6:94)
...............................

"Senin için kavgaların en güzelini ben verdim,senin için kapıları bir bir ben çaldım, sokakları ben arşınladım. Senin sevginle senin ateşinle yanan bendim..."
SerVer
yeni üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2007, 07:16:04 ÖS »

gülizar, ben sana bunu detaylı açıklarım yahu..hocamı meşgul etmeyesin.. Gülümseme

MÜCEVHER VARKEN PUL NEYE YARAR.
ASLINI BİLMEYEN KUL NEYE YARAR.
HERKES BİR YOL TUTTURMUŞ GİDİYORDA
ALLAH'A VARMAYAN YOL NEYE YARAR.
yağmur
Vip Üye

bir varmış-bir yokmuş... aşk tek/miş...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2007, 08:49:06 ÖS »

gülizar, ben sana bunu detaylı açıklarım yahu..hocamı meşgul etmeyesin.. Gülümseme
Gülümseme

bu kasvet dünyasında kalmadığı özlediğim,namaz vaktinden başka anını gözlediğim...(n.f.k.)
...
özlemekten yorulmuşum,kapında durdur beni...ucu sana dek ulaşan bir zincire vur beni...
Gül-i zar
üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2007, 07:54:44 ÖS »

teşekkür ederim abi.a.r.o.

"Üşüyen kalbimin en güzel yerindesin,
Titreyerek atışında sen varsın.
Gönül dünyamda açan,
Gözyaşlarıyla suladığım,
Hüzün çiçeklerindesin… "
siyah_inci
yeni üye
*

Susmak...ve susamak...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2008, 02:51:21 ÖÖ »

Hocam Peki Alevi Kardeslerimiz Bizi neden sevmiyor Hepsini demiyorumsadece bir kısmı düsmanlarıymısız gibi Örn.kız alıp verirken yasanan Olaylar ve BU alevi sunni ayrımını anlayamaıorum...Affola
                                                       Selam ve Dua ile...

"Alim, ilim ve amelin yeri cennettedir. Alim, ilmi
ile amel etmezse, ilim ve amel cennette, alim ise cehennemde olur''
kubeys
Administrator
Vip Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2008, 12:08:20 ÖS »

alevi aidiyat olarak Hazreti Ali ra efendimizin taraftarı olduğunu söyler.eğer gerçekte Hz Ali  ra ın yolunu tutmuş ve islamdan çıkacak bir icraat itikada sahip değilse o kişi müslümandır.fakat islama ve iman esaslarına aykırı bir amel ya da fikir sahibi ise o kişi ne alevidir ne de sunnidir.alevi sunni ayrımı  yaşam biçimi ve itikad farklılığından ortaya çıkar.alevilerin suni kızı almamaları veya alevi kızının sunni erkekle evlenmesinin hoş görülmemesi grubun muhafazası içindir.yoksa bu bir itikadi proplem değildir...proplemi çıkaranlar kendi icraatlerinden sorumludurular...

"...işte şimdi bize yapayalnız geldiniz,tıpkı sizi ilk yarattığımız gibi..."(6:94)
...............................

"Senin için kavgaların en güzelini ben verdim,senin için kapıları bir bir ben çaldım, sokakları ben arşınladım. Senin sevginle senin ateşinle yanan bendim..."
siyah_inci
yeni üye
*

Susmak...ve susamak...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2008, 01:51:44 ÖÖ »

Teşekkür ederim Hocam...

"Alim, ilim ve amelin yeri cennettedir. Alim, ilmi
ile amel etmezse, ilim ve amel cennette, alim ise cehennemde olur''
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!