Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 05, 2010, 01:31:20 ÖS
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular: esselamu aleykum!uzun zaman oldu ki sizleri özlemeyeyim...bir ınkıta yaşadık elbet.lakin vefasız olmadık hiç bir zaman:)muhabbet ve dua ile...hoş geldiniz yeniden....

+  Erdemliler Meclisi
|-+  İSLAM
| |-+  Sahabeler
| | |-+  Sizin Yanlışınızı Düzeltecek Adam Anasından Doğmamış mı?
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Sizin Yanlışınızı Düzeltecek Adam Anasından Doğmamış mı?  (Okunma Sayısı 165 defa)
Sema
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 14, 2007, 09:41:58 ÖÖ »

Bir gece Medine sokaklarında Halife Hazreti Ömer ve Abdurrahman bin Avf hazretleri gezerken bir evin içinden karışık seslerin geldiğini duyarlar. Biraz yaklaşınca sorar Halife:
    - Ey Abdurrahman, bu evin kime ait olduğunu biliyor musun?
    Abdurrahman bin Avf, "Bilmiyorum" der. Şöyle açıklama yapar.
    - Burası Rebi'a bin Ümeyye'nin evidir. İçindekiler de sarhoşlar, içmişler bağırıp çağırışıyorlar. Ne dersin, bunlara ne türlü bir ceza uygulayalım? Gecenin bu saatinde  bu haldeler...
    Abdurrahman bin Avf der ki:
    - Bana kalırsa ceza uygulanacaklar onlar değil, biziz!
    İrkilir Halife.
    - Neden? diye sorar. Şöyle izah eder büyük sahabe:
    - Allahü Azimüşşan 'İnsanların gizli ayıplarını araştırmayınız' buyuruyor. Biz ise gecenin bu saatinde evinin içindeki ayıplarını araştırıp meydana çıkarmakla meşgulüz. Aslında cezalık işi biz yapıyoruz demektir!
    Bunun üzerine düşünmeye başlayan Halife, elini Abdurrahman bin Avf'in eline uzatarak der ki:
    - Tut şu elimden de bir an evvel buradan uzaklaşalım; yoksa biz onlara değil, onlar biz ceza isteyebilirler.
    Oradan hızla uzaklaşırken de söylenmekten kendini alamaz Halife!
    - Allah insanları doğru düşünen dostlardan mahrum etmesin. Kimseyi de kendi kanaatinde ısrarcı eylemesin. Kendi kanaatini dostlarına kontrol ettirmek, daha doğrsunu duyunca da hemen kabul etmek ne güzeldir!

« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2010, 12:34:31 ÖÖ Gönderen: Eshabil » Logged

Herkes aynı dili konuşur ama aynı duyguları paylaşamaz.
kubeys
Administrator
Vip Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2007, 10:31:20 ÖÖ »

teşekkürler kardeş...a.r.o

"...işte şimdi bize yapayalnız geldiniz,tıpkı sizi ilk yarattığımız gibi..."(6:94)
...............................

"Senin için kavgaların en güzelini ben verdim,senin için kapıları bir bir ben çaldım, sokakları ben arşınladım. Senin sevginle senin ateşinle yanan bendim..."
yağmur
Vip Üye

bir varmış-bir yokmuş... aşk tek/miş...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2007, 03:34:15 ÖS »

eyvalalh semacım allah razı olsun...

bu kasvet dünyasında kalmadığı özlediğim,namaz vaktinden başka anını gözlediğim...(n.f.k.)
...
özlemekten yorulmuşum,kapında durdur beni...ucu sana dek ulaşan bir zincire vur beni...
Eshabil
Global Moderator
Vip Üye

Kusura bakma İstanbul..

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2010, 12:24:10 ÖÖ »

Gecenlerde Davut Hoca ile muhabbet ediyorduk, laf lafi acti.. derken bu yasanmislik muhabbetimize dahil olmustu. Ne güzel, ne güzel demeden edemedim. Meselemiz "dost ve dost'a" dairdi.. son cümleyi duyunca/okuyunca derin bir "amin" cektim icimden.

Bir cok hususta bizleri aydinlatan bir misal olmus ki Allah onlardan ve sizlerden razi olsun.

Afiyet diliyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2010, 12:35:26 ÖÖ Gönderen: Eshabil » Logged

Testinin sûreti ile ne vakte dek oynayıp duracaksın? Testinin nakşından geç, ırmağa, suya yürü.
serap
Vip Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2010, 12:05:41 ÖÖ »

Emegine saglik, paylasim icin tesekkürler Sema... ALLAH razi olsun...

Allah'ım Sen beni bana bırakma...
Ben açmışım gönlümün kapılarını Sana...
Tek Senin ve güllerin Efendisinin sevgisini ver bana...
Bulamadım gayrı bu dünyada bir damlacık vefa...
davut hoca
üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2010, 02:09:52 ÖÖ »

Herbirinin hayatı örnek alınacak insanlar.

Sen iyilik yap denize at.
Balık bilmezse Allah bilir..
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!