En son ne zaman bir cocugun gözlerinde yasadiniz hayati?

Mümkün müdür?
Percemi alnina düsmüs cocuklar düsleyin evel ve sonra gözlerinde yaslar. Gözlerimiz ilissin ürkek bakan gözlerine ve öyle bir yasayin ki o ani; kursun izleri silinsin evinin duvarlarindan, rüzgar güllerini savursun dam uclarinda rengarenk ve sokaklarinda top oynansin top seslerine inat Kudüsün, Bagdatin ve dahi Istanbul`un kardes türküleri söylensin alakartlarinda.. Evet, cocuklar gülsün, dünya gülsün o düslenen hayatlarda.. hani düs de olsa.
Varsin ayagina diken batsin.. kursunlar da neymis?(!) bilmesin, ögrenmesin...
Hani sabahlari erken kalksinlar, bir telastir tuttursunlar okul yolunda derse gec kalmak icin ve cantalarinda bilgiler tasisinlar gelecege. Ögle molalarinda okul kantinlerinde "Benim babam, senin babani döver" tartismalari olsun cok cok.. ama o kadar. Aksamlari babalarini beklesinler halil ibrahim sofralarinda, ispanagi yememe hakkini taniyalim ve yatmadan önce dislerini firclama kaytarmalarina müsamaha gösterelim de bizler yine de uyaralim " Bak sonra cürür dislerin!" lakin o kadar.
Gözlerine bakacak ve o hayati yasayacak, yasatacak özlü gözlerimiz yoksa kapayalim gitsin kör gözlerimizi! Belki karanliktan bir ders cikartiriz da sizlar bir yanimiz, sol yanimiz. Sinemaya gitmek ne demek bilmeyen, bir takim tutup gol sonrasi sevinci henüz hic yasamamis cocuklarin gerceklerinden uzak böylesi düsler kuramiyorsak..
Dagittim yaziyi zira aklim, kalbim dagildi. Elleri kanli, gözü yasli cocuklar aklimdayken tutamiyor kalemi elim, tutamiyor sözleri aklim.. Benimkisi bir aci gercegin üzerine cocuksu düsler kurmakti, düs de olsa cocuksu gülüslerden örülü bir örtü ile savasin oldugu topraklara gül perdeleri cekmekti. Yapamadim, özür dilerim cocuk!
Lakin bilmeni isterim, ben senden cok uzaklarda degilim. Evinin ortasina düsen top mermileri yüregime düsüyor.. Gözyaslarin damliyor, damliyor da hayatimin ortasinda bir göl oluyor ve ben senin acilarinin verdigi sancilarda boguluyorum. Sen ölürken ben yasayamiyorum buralarda.. Bilmelisin cocuk.
Belki "haydi sil gözyaslarini" diyemiyorum o pembe yanaklarina dokunup lakin sana dair dualar topluyorum da semaya arz ediyorum, nice aminlerim ve insallah deyip ic cekislerimle..
Bugün Cuma, kandil ertesi. Güllerin Efendisini andik cocuk, O`na salat ve selam gönderirken aklimizin bir kösesinde de sen vardin..
Merhamet ve kudret sahibi olan Allah`im, Efendimiz hatrina dindir acilarimizi, dindir cocuklarimizin gösyaslarini.. Sen, ne yücesin!
Amin.. amin.. amin..
Eshabil Zavrak