Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 05, 2010, 01:46:19 ÖS
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular: esselamu aleykum!uzun zaman oldu ki sizleri özlemeyeyim...bir ınkıta yaşadık elbet.lakin vefasız olmadık hiç bir zaman:)muhabbet ve dua ile...hoş geldiniz yeniden....

+  Erdemliler Meclisi
|-+  İSLAM
| |-+  Hz.Muhammed SAV
| | |-+  Seven Sevdiğinin Hali ile Hallenir
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Seven Sevdiğinin Hali ile Hallenir  (Okunma Sayısı 13 defa)
Eshabil
Global Moderator
Vip Üye

Kusura bakma İstanbul..

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 30, 2010, 04:06:17 ÖS »

Sevgi tezahürleriyle bilinir.

Sevginin bir iç bir de dış tezahürü vardır. Dış tezahürleri itaat etme, örnek alma, taklit etme.. İç tezahür ise yakınlık duyma, aklından çıkarmama gibi hususlardır.

Peygamber Efendimiz sevenin sevdiğine sevgisini söylemesi istemiş ve Sevginin açıkça söylenmesini teşvik etmiştir.

En çok Aişe sonrada O’nun babası en çok sevdiklerimdendir diyor ve bunu açıkça ifade ediyordu.

Efendimiz kendisiyle yakınlığı bir üstünlük vesilesi saymış, “İnsanların en hayırlısı benim çağdaşlarımdır sonra onların arkasından gelenler daha sonra da onları takip edenler” buyurmuştur.

Seven sevdiğinin hali ile hallenir.

Sahabe her şeyine Efendimize göre ayarlamış öyle ki gün ve gecelerin kıymetini Allah Rasûlü’ne göre dizayn etmişler. Hz. Ebu Bekir Peygamber Efendimiz pazartesi günü vefat etti diye pazartesi ölmeyi arzulamış. Hz. Ömer Allah’ım benim ölümümü Efendimizin beldesinde nasip et diye dua etmiş ve Efendimizin yanına defnedilmeyi çok arzulamış ve öylede olmuş.

Seven sevdiğinin yakınında bulunmak sohbet etmek onu görmek, dinlemek ve dahi dokunmak ister.

Efendimiz Bedir de elindeki okla safları düzeltirken Sevad b. Gaziye’ye geri çekilmesini ister. O ise “canım yandı kısas isterim” der. Efendimiz gömleğini sıyırınca sarılır ve öper. “Savaşa çıkıyoruz ne olacağımız belli değil tenim tenime değsin ve Rabbimin huzuruna öyle çıkayım” der. Efendimiz ona hayır duada bulunur ve hoşnutluğunu ifade eder.

Useyd b. Hudayr çok güzel sesliydi. Melekler, O Kur’an okurken dinlemeye geliyor. Efendimiz bir gün yanında şaka yaptığında ikaz için O’nun karnına dürter. O kısas ister. Efendimiz gömleğini sıyırır sıyırmaz sarılır ve öper. “Ben bu anı gözetliyordum” der.

Efendimizin abdest suyunu sahabeler yere düşürmüyor ve adeta kapışıyorlardı.

Sahabeden sonra gelenler yetiştikleri sahabeler eğer Efendimize elleri değişmişse ver elini bir öpeyim diyorlardı. Enes b. Malik onlardan biriydi.

Allah Kur’an da saydığı güzel vasıfları taşıyan kullarını sever. Bu vasıflar ise ancak Efendimize bağlanmakla elde edilebilir.

Gerçek sevgi sadakat enginliğiyle derinliğini bulan sevgidir. İmanını marifetle bezeyemeyenler yol yorgunluğundan kurtulamayacağı gibi; marifetini muhabbetle derinleştiremeyenler de formalitelerin ağında can çekişir durur. Sevgi ve muhabbeti sevgiliye ulaşma yolunda kulluğa bağlamayanlar da sadakatlerini ifade etmiş sayılmazlar.

Zeyd b. Desinne ve Hubeyb irşad ve tebliğ için gitmek için çıktıkları yolda bir komplo neticesinde yakalanır ve Mekkeli müşriklere satılırlar. Ebû Süfyan’ın senin yerinde O’nun ve senin de ailenin yanında olmanı ister misin demesine: “Değil onun asılması, ayağına diken batmasına dahi gönlüm razı olmaz” demesi ve sadakatini ortaya koyması..

Evet, böylesi bir sadakat ve bağlılık Ebû Süfyan’ın da dediği gibi, dünyanın hiçbir tarafında görülmedi.

Ömer Faruk Sentürk
Mehtap Tv

Testinin sûreti ile ne vakte dek oynayıp duracaksın? Testinin nakşından geç, ırmağa, suya yürü.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!